Sminktetoválás - szemöldök, szemhéj, száj

Sminktetoválás

Smink, amely soha nem mosódik el, strandon, sportoláskor, de még a reggeli ébredéskor sem. A sminktetoválás a nap minden órájában tökéletes megjelenést biztosít, napközbeni időráfordítás nélkül. A sminktetoválás lényege az arc természetes harmóniájának megteremtése, a szem, a szemöldök és a száj hangsúlyosabbá tétele, kiemelése. Az arc karakteréhez leginkább illő forma, szín kiválasztásával.

Az arc esztétikai hibáinak korrigálására (hiányos, előnytelen forma vagy aszimmetrikus szemöldök, túl keskeny vagy világos, kontúr nélküli ajak, pici vagy túl kerek szem esetén) is tökéletes megoldást jelent.

Hasznos tudnivalók a sminktetoválásokról

Mitől függ, hogy meddig marad tökéletes a sminktetoválás?

A sminktetoválás nem végleges megoldás, ezért élettartama sem szól egy életre. A rendes tetoválással ellentétben a sminktetoválás nem olyan mélyreható, ezért idővel teljesen kikopik. Nehéz pontosan meghatározni, hogy meddig maradhat szép egy sminktetoválás, ugyanis számos tényező befolyásolhatja a tartósságot. Általánosságban egy sminktetoválás tartóssága 1 és 4 év között mozog, de érdemes évente – kétévente frissíteni a színét. 

Bőr

Alapvetően fontos odafigyelni a bőr hidratáltságára, ám sminktetoválás esetében különösképp. A hidratált bőrön strapabíróbb a sminktetoválás, míg a zsíros bőrön korábban kikopik a festék. Emellett a bőrtípus és a gyümölcssavas hámlasztás is meghatározó lehet a tartósság szempontjából.

Egyéni adottságok

Nincs két egyforma ember, ahogy két egyforma bőr sem. Az egyéni adottságokkal nehéz kalkulálni, amelyek szintén a tartós sminktetoválás függvényei lehetnek.

Kivitelezett technika

Manapság többféle technikával készülhet egy-egy sminktetoválás. A satír az egyik legrégebbi technika, mely szemöldök- és szájtetoválás esetén tartósabb végeredményt biztosít. Szemöldöktetoválásnál a szálazott technika bírja a legkevésbé.

Színerősség

Elmondható, hogy minél világosabb a szín, annál hamarabb kezd el halványodni a sminktetoválás. Egy sötétebb szín sokkal tovább marad meg, viszont ha kevésbé illik hozzád az erőteljes szín, akkor nem ajánlom, hogy emiatt válassz sötét színt.

 

Beavatkozás előtti napokban ügyeljünk:

 • Esetlegesen vagy gyakran előforduló herpesz esetén, a szájtetoválás előtt 3 nappal célszerű elkezdeni a Telviran gyógyszer szedését
 • Kerüljük az erősen hámoldó hatású készítmények használatát
 • Barnító, önbarnító krémek használatát
 • Kerüljük az extrém UV-sugárzást /napozást, szoláriumozást/

Beavatkozás napján ügyeljünk:

 • Óvakodjon az alkohol, energia ital, fekete tea, kávé fogyasztástól
 • Óvakodjon minden vért hígító hatású gyógyszer vagy drog használatától: acetil-szalicilát, fájdalomcsillapító és nyugtató hatású készítmények

Sminktetoválás után ügyeljünk:

 • Kerüljön minden fertőzésveszélyes helyet, mint például uszoda, szauna, szolárium
 • A beavatkozás után kerülje az adott területen a vízzel való érintkezést
 • Ne használjon a tetovált területen és körülötte sminket
 • Naponta 3-4x (szemöldök és szemhéj esetén), száj esetén több alkalommal (5-6x) kenje fel a SPECIÁLIS utókezelő kenőcsőt vékonyan fülpiszkálóval, ezzel tudjuk biztosítani legjobban a festék bent maradást.
 • A bőrön képződő vart piszkálni, kapargatni szigorúan tilos! A felső hámréteg hiányában a bőr sérülékeny, akár hegesedést ij okozhatunk vele. Illetve ilyen esetben foltosan gyógyul a tetovált felület.
 • Frissen pigmentált felületen kerülje a következő kozmetikumokat: szappan, bőrradír, sav vagy retinol tartalmú készítményeket, ismeretlen eredetű vagy nem steril termékeket.
 • Kerüljön minden kozmetikai beavatkozást (szempilla- szemöldökfestést 28 napig)
 • Minden mechanikai hatástól óvja a bőrfelületet (dörzsölés, nyomkodás)
 • Kerülje a mesterséges UV-sugárzást, amely elszínezheti a bőrébe helyezett pigmenteket (napozás és szoláriumozás 3 hét után lehetséges ezt követően is fényvédő készítmény ajánlott)
 • Sminktetoválás területén kerülje a következő beavatkozásokat: mélyhámlasztás, AHA vagy BHA savas kezeléseket, retinol, lézeres vagy IPL-es eljárásokat, mert ezek halványítják a sminktetoválást
 • Száj és szemhéj tetoválás esetén előfordulhat másnap duzzanat. Ez teljesen normális folyamat, ilyen esetben lehetséges a borogatás, de csak száraz jéggel! Nedves dolgokkal való borogatás esetén a bőr felszívja a vizet és 2-3x akkorára dagad.