DERMAPEN kollagén indukciós terápia

Dermapen

Mi a DermaPen?

A DermaPen készülék leginkább a dermarollerhez hasonlít, de annál jóval hatékonyabb. Tulajdonképpen annak gépesített változata, azzal a különbséggel, hogy a kezelőfej apró tűi, rövid idő alatt, sokkal többször és jóval mélyebbre hatolnak be a bőrbe, mint a hagyományos dermarollerrel végzett kezelés során. Különlegessége, hogy szabályozható tűmélység beállítással rendelkezik, a tűhosszúságot a kezelendő bőrfelületnek megfelelően lehet beállítani. Ennek köszönhetően még a szem környéki vékony bőr kezelésére is nagyszerűen alkalmas. A dermaroller döntött tűivel szemben, a DermaPen mikrotűi függőleges csatornákat nyitnak meg, ami tovább csökkenti a minimális szöveti sérülés kockázatát, valamint támogatja a hatóanyagok mélyebbre jutását. A DermaPennel vastagabb irharéteg hozható létre a felhám károsítása vagy eltávolítása nélkül. 

 

 

Hogyan működik a DermaPen?

Miután a DermaPen készülék kezelőfejének apró tűi behatolnak a bőrbe, mikrosérüléseket ejtenek, amiket a szervezet elkezd begyógyítani. Előbb azonban a szabad szemmel láthatatlan, kisméretű, szúrt csatornákon keresztül, a hatóanyag a bőr mélyebb rétegeibe jut.  A regenerációs folyamat során a test kollagént és elasztint termel, a célzott és mélyebb tűszúrások is hozzájárulnak ahhoz, hogy a DermaPen kezelés hatása hosszabb ideig tart, mint a dermarolleré. 

 

Milyen bőrproblémákon segít a DermaPen?

Aknék, hegek és műtéti hegek, mély ráncok, száraz és megereszkedett, petyhüdt bőr, ráncok (különösen a száj körül és a szarkalábak), tág pórusok, pigmenthiány, öregségi foltok. 

A DermaPen kezelés előnyei:

– Látható, érzékelhető javulás a kezelést követő pár napon belül, már az első kezelés alkalmával.

– Rövid, fél, egy napos gyógyulási idő.

– Nincs maradandó sérülés vagy heg.

– Nincs zúzódás, fertőzés, elszíneződés vagy egyéb komplikáció.

– A hatóanyagok nagy mennyiségben a kellő mélységbe jutnak.

– Minden bőrtípuson alkalmazható.

– Vastagabb irharéteg hozható létre a felhám károsítása vagy eltávolítása nélkül.

 

 

 

A DermaPen használata nem javasolt a következő esetekben:

Aktív bőrfertőzés, pattanás, ekcéma, herpesz, anyajegy, krónikus bőrbetegség, véralvadási problémák, rosszindulatú bőrelváltozások, ekcéma, rosacea, pikkelysömör esetén. Kizáró ok a komoly solarkeratosis, kiemelkedő anyajegy, szemölcs, keloid képződésre való hajlam. Terhesség és szoptatás ideje alatt, vérhígító, illetve véralvadásgátló szerek, továbbá aszpirin és aszpirin tartalmú gyógyszerek szedésekor, cukorbetegség esetén szintén nem végezhető Mezopen kezelés. Nem alkalmazható a kezelés azoknál sem, akik fél éven belül gyümölcssavas hámlasztáson estek át, vagy allergiásak az érzéstelenítő krémekre (lidokain érzékenység).